Bra att veta

Viktig information innan provanmälan
Är du osäker på något ang. prov? Hör av dig till Clara Andersson 0708-410696
Har du svårighet att anmäla din hund via vår webbshop?
Skicka i så fall ett mail till mu@jaktretrieverklubben.se så hjälper vi till.

På Jaktretrieverklubbens årsmöte beslutades att under 2018 låta SKK-registrerade hundar starta på klubbens WT prov upp till WT ÖKL mot en tilläggskostnad på 50 kr. Det innebär en möjlighet att prova på klubbens prov utan att SJR-registrera sin hund. Dock måste medlemskap i Jaktretrieverklubben lösas som vanligt, förutom när du startar på Juniortestet.
Det krävs medlemsnummer samt  registreringsnummer på hunden för att kunna anmäla. Gäller även de som endast har SKK-reg. Detta ska fyllas i för att sedan kunna utforma katalogerna vid prov korrekt och enhetligt.

Nedan kan Du se att Workingtest Vinnarklass kräver registrering av hund i SJR samt att start på Markprov kräver det från Öppenklass. Danska hundar skall ha en av Retrievernes Jakthundeklubb godkänd stamtavla.

Matris över vad som krävs för att delta på prov i JRK.

Sista dagen för anmälan är 14 dagar innan provdatum, om inget annat anges.
Provkatalogen skickas ut via e-post, och läggs ut här på hemsidan under PROVKATALOG.
Efter slutfört prov publiceras resultaten under PROVRESULTAT.

Läs om hur vi behandlar dina personuppgifter på Integritetspolicy. Observera att du samtycker till denna hantering då du beställer ur webbutiken.

Vi kan med glädje se att det är många som är intresserade av våra prov! Underbart! Men det kan då också bli aktuellt med lottning, då alla som visat intresse vid prov inte kan få plats. Därför vill vi förtydliga med regler om turordning och lottning.

Lottning

Vid för många anmälda till markprov kan det vara aktuellt med lottning, då alla som visat intresse vid prov inte kan få plats. Hund som inte får plats kan bli inkallad som reserv med kort varsel.

Om man anmäler sig till flera prov utan att vara klar för klassen så är tågordningen så här:

  • Första lottningen görs med alla som har meriter klara för klassen vid anmälan.
  • Andra lottningen görs bland dem som har anmält sig till provet, utan att vara klara för klassen vid anmälan, men klarat meriten senare.
  • Sista lottning är för dem som anmäler sig och betalar samma dag, på plats.

När det gäller återbetalning så får man pengarna tillbaka om man blir bortlottad, men inte om man ej medverkar utan giltig anledning!
I övrigt se regler för återbetalning i Reglementena för Workingtest och Markprov.

Danska hundar skall ha en av danska Retrievernes Jagthundeklub godkänd stambok. Dansk hundförare skall vara medlem i Jaktretrieverklubben.

Har du vidare frågor, kontakta gärna mu@jaktretrieverklubben.se