En härlig helg

Den 1-3 juli firade Jaktretrieverklubben sina första 10 år!

Fredagen började med träning för unghundar och för de mer erfarna. Vädret var på gränsen till dåligt, men höll sig på rätt sida.

Till kvällen var det dags för grillning. Vi hade en egen grillmästare som dukade upp med smakrika såser, ljuvlig högrev och goda grönsaker. Den fantastiska maten ackompanjerades med skratt och glada tillrop. Solen och värmen gjorde entré.

Lördagsmorgonen kom rätt så snart efter fredagskvällen. Men efter en god frukost var ekipagen redo för allvaret – Veteranmästerskapet! Alla deltagande hundar var äldre än klubben självt, alltså över 10 år.

Grenarna gav utmaningar utöver det vanliga. Apportering av ägg, plyschänder och metallbockar ingick bland annat!
Självklart klarade alla våra veteraner alla moment galant.

Efter några regnstänk var det dags för solsken och underbar värme igen. Då blev det femkamp för hundar och förare!

I femkampen var det stationer som innebar utmaningar både fysiskt och psykiskt ingick. Lagandan var stark och tävlingsinstinkten likaså. Men alla övningar genomfördes självklart enligt reglerna.

Efter mycket kämpande, var det dags för middag.

Frågan var nu – Skall vi äta middagen inomhus, eller ute i det fantastiska vädret? Ute? Inne? Ute… Nä, vi valde inne. Och vi hann inte längre än till förrätten, förrän fördämningarna där uppe släppte allt vad de hade, rakt över vår festplats! Enligt säkra källor kom det hela 23 mm på mycket kort tid.

Trots åska och oväder, blev det en glad och trevlig kväll med god mat, fina tal och många priser till de tappert tävlande. Och kvällen fortsatte en bra bit in på natten.

Söndagsmorgonen kom om möjligt ännu tidigare än vad lördagsmorgonen gjorde. Efter en solig frukost, stundade provet Working Test Öppenklass i Vomb.

Det blev en fin avslutning på en fantastiskt härlig helg!

Ett stort tack till alla som deltagit och gjort dessa dagar till ett oförglömligt minne!

Hurra för Jaktretrieverklubben!

 

Vid tangenterna: Sofia Asklund

Fotograf: Mattias Persson

Klicka på småbilderna för att få igång bildspelet.