God Helg


Jaktretrieverklubbens styrelse vill passa på att önska er alla en riktig
God Jul och ett Gott Nytt År!

Julen är en familjehögtid då mat och dryck står i centrum men också tid att umgås med släkt och vänner. För många av oss är jakt med apportör ett sätt att umgås. Själv bär jag med mig många fina minnen från året som gått, såväl jaktliga som prov och hundträningar. Årets höjdpunkt var JRK’s tvådagars mästerskap.

På majoriteten av våra prov har medlemmar från RJK ställt upp och försvarat de danska färgerna, det är mycket glädjande att se utbytet mellan klubbarna. Stort grattis till alla svenskar och danskar som under året placerat sig på våra prov. Vill även utdela ett särskilt tack till de domare som ställt upp för klubben 2017.

Så här i slutet av året kan vi konstatera att danskarna varit framgångsrika på våra markprov. Jag hoppas att ni svenska handlers, liksom jag är revanschsugna. Träningsutskottet håller som bäst på att planera 2018 år träningar. Vi startar redan i januari med vinnarklassträning med Janne Vendelbo. Även Markutskottet arbetar intensivt med 2018 års program.
2017 presenterade klubben flertal möjligheter till start på walkup-prov i de finaste biotoperna i landet. Målsättningen är att under 2018 utveckla det vidare med hjälp av våra fantastiska funktionärer, markägare, sponsorer och viltmästare. Stort tack för i år. Med er glöd och engagemang för jakten och våra retrievers har vi möjlighet att utveckla 2018 års provsäsong ytterligare. Boka redan nu in den 10-11 nov för JRK Mästerskap 2018!

Vi startar en JRK Cup under nästa år med fina priser. Håll utkik på klubbens hemsidan, Facebook och Instagram för mer information.

Jag vill tacka alla som ställt upp för Jaktretrieverklubben. Det är ni som är klubben och dess så viktiga själ. Jaktretrieverklubben växer fortsatt och vi är idag nästan 550 medlemmar. Styrelsens och utskottens ambition är att utveckla klubben med aktiviteter i fler län. Vi prioriterar dock kvalité framför kvantitet. Vår målsättning är att Jaktretrieverklubbens prov skall vara likvärdiga med RJK och Brittiska field trials. För att klara det måste klubbens aktiviteter och funktionärer hålla en jämn och hög nivå. Låt oss hjälpas åt att 2018 ytterligare lyfta klubben kvalitetsmässigt. Jag hoppas att långt fler skall få uppleva den gemenskap och glädje som präglar klubbens funktionärer och aktiviteter. För er som ännu inte varit med. Ta en titt på Jaktretrieverklubbens hemsida eller Facebook-konto eller kontakta oss gärna.

Önskar er en trevlig Jul och Nyårshelg. Till er som ska gå på jakt; knäck och bräck!

Johan Olsson
Ordföranden Jaktretrieverklubben