Hej alla klubbmedlemmar!

Jag hoppas att ni all har haft en skön och avkopplande jul- och nyårshelg.

2013 har varit ett bra år för klubben med många aktiviteter. Träningsutskottet har erbjudit mängder av träningstillfälle, både med tränare från Storbritannien, Danmark och Sverige. Det har även erbjudits träningar på riktig småviltsjakt, något som verkligen ger både hund och förare rätt jaktlig erfarenhet.

 

Provsäsongen – 13 började lite trögt med, tyvärr, dåligt intresse för våra working test (WT). Det tycker jag är lite tråkigt eftersom det är bra träning inför de ”riktiga” proven (MP) som kommer på höstens jakter. Glädjande är dock att vi haft större intresse för våra markprov på hösten.

Provsäsongen avslutades med vårt mästerskap som vanns av Mads Kristoffersen med sin Skoglösa Hilda. Ett stort grattis till Mads!

Det var ett bra och okonstlat mästerskap 2013. Det var markeringar som låg på rätt nivå och dirigeringar där det behövdes. Inga konstiga förflyttningar för att göra det svårare än det var, utan perfekt, enligt min mening. Det kändes som en jakt.

 

Nu är vi inne i 2014 – Jaktretrieverklubben blir ”tonåring” i år – 13 år. Jag ser fram mot ett ännu intressantare 2014 med många träningsmöjligheter och prov. Det hoppas jag även att ni medlemmar gör – och att vi möts på något av alla planerade arrangemang.

Saknar ni något?

Har ni förslag på nya eller andra aktiviteter?

Vi tar mycket gärna emot era synpunkter och förslag på åtgärder.

Vårt årsmöte kommer att äga rum den 30/3 nere i Skåne och då hoppas jag att vi ses.

 

Tills dess – ta vara på tiden med era hundar!

/Håkan

Mads med Hilda
Mads med Hilda