Träningshelg på Maltesholm

Maltesholmshelgen 2019, 7-8 juni

Till årets Maltesholmshelg har vi glädjen att få presentera två duktiga, ödmjuka och rutinerade tränare.
Ricky Moloney från England och Carsten Nissen från Danmark.

Ricky Moloney kommer i dagarna två att hålla i träningarna för de mer rutinerade hundarna som är i vinnarklassnivå och Carsten Nissen kommer under de två dagarna att fokusera på de lite yngre hundarna i öppenklassnivå.

 

Ricky Moloney har arbetat med hundar sedan unga år. Först fick han träna sin brors hundar för att sedan vid 19 års ålder bli elev hos Allan Thornton. Sedan fortsatte han sin resa i kennel Willowyck i 18 år och där fick han med sig alla de aspekter som behövs för att få fram en högklassig jakthund. Idag driver han tillsammans med sin fru Sandra kenneln Ribblesdale i Cotswolds där han från feb-aug håller i träningar och under jaktsäsongen fokuserar han på att vara ute och apportera och döma prov.

Ricky har fört fram flertalet hundar till Field Trial Champion och har flera gånger kvalificerat sig till det engelska Championship.

 

Carsten Nissen ägnar större delen av sin vakna tid åt hundar, hundträning och jakt. Han driver sin kennel Hegnsager med 10 labradorer och undervisar på alla nivåer, året runt, både gruppträningar och privatträningar. Carsten har en modern och positiv träningsfilosofi som är logisk och ger resultat. 

Carsten för sina hundar både på prov och jakt och apporterar mycket under jaktsäsong och jagar gärna själv med sina hundar. Han har tränat och fört flertalet hundar till vinnarklassnivå och 2013 vann han det danska mästerskapet med DK FTCH TM MPM13 Jobeshill Olof ”Brimson” som även innehar ett danskt rekord genom att han varit placerad på 14 vinnarklassprov i rad.

 

Ta chansen att träna för dessa duktiga, trevliga och rutinerade tränare!

ANMÄL DIG TILL TRÄNINGARNA I VÅR WEBBUTIK!

Har du ingen hund att gå med? Vi rekommenderar verkligen att komma som åskådare! Tag chansen att komma och lyssna och lära av två av retrievervärldens främsta tränare. Man kommer kunna förflytta sig mellan träningsgrupperna och har därför möjligheten att t.ex. lyssna på en grupp på morgonen och den andra på eftermiddagen.

 

INFO

Samling 8.30
Lunch 12.00-13.00

 

Träningsgrupper, fredag 7/6

Vinnarklass, 9.00-16.00, 8 hundar/dag (Ricky Moloney)

Öppenklass, 9.00-16.00, 8 hundar/dag (Carsten Nissen)

 

Träningsgrupper, lördag 8/6

Vinnarklass, 9.00-16.00, 8 hundar/dag (Ricky Moloney)
Öppenklass, 9.00-16.00, 8 hundar/dag (Carsten Nissen)

ANMÄL DIG TILL TRÄNINGARNA I VÅR WEBBUTIK! 

Kostnad:

Vinnarklass: 1500 kr/dag
Öppenklass: 1300 kr/dag
Åhörarplats: 200 kr/dag

 

Anmälan och betalning senast 19 maj, och din ANMÄLAN ÄR BINDANDE!

Medtag: Mat för dagen, vatten, dummieväska, pipa och ev anteckningsmaterial.

 

För den som önskar finns möjlighet för gemensam middag (restaurang till självkostnadspris) på fredagskvällen, mer info fås vid anmälan.

 

Vi vill också passa på att påminna om att det kommer arrangeras ett Workingtest, vinnarklass i Kristianstadområdet på söndagen som döms av Ricky och Carsten.

Anmäl dig till vinnarklassprovet här!

 

Med förhoppningar om givande och trevliga dagar!

// JRK’s Träningsutskott

 

Frågor?

Kontakta Träningsutskottet:
Sofie Dicksson, 0733-832187,  sofie_dicksson@hotmail.com
Anna Johnsson, 0709-661160,  anna_johnssonandersson@hotmail.com

ANMÄL DIG TILL TRÄNINGARNA I VÅR WEBBUTIK!