VILKET JUBILEUM!

För 15 år sedan bildades Jaktretrieverklubben med målsättning att bli det självklara valet för jägare med retriever. Vi ville ha träningar och jaktprov som utvecklade hundar och hundförare och tränare och jaktprovsdomare som kunde bidra till att våra hundar och vårt avelsmaterial ständigt förbättrades.

Det har varit 15 ganska långa år, med väldigt mycket jobb och ibland väldigt mycket motvind. MEN – likt en väl tränad apportör – så har vi inte gett upp, utan idogt legat i och kämpat och testat nya vägar för att komma framåt. Redan förra året började vi märka en markant ökning av medlemsantalet och under jubileumsåret 2016 har det slagit alla rekord.

Att de nytillkomna medlemmarna har just JAKTEN och retrievern som JAKTHUND som främsta intresse är vi väldigt glada över.

Mästerskap JRK 2016Under helgens mästerskapsprov på Stora Markie Gods i Skåne uppfylldes en av de stora drömmar som fanns redan för 15 år sedan – ett tvådagars mästerskap med välmeriterade domare och välmeriterade hundar till start. Arrangemanget har varit en fullträff från början till slut. En makalöst vacker inramning med samling vid Markie Hage vid Börringesjön, ett fullständigt fantastiskt prisbord med priser för 10 000-tals kronor, strålande sol och ett par minusgrader, bra skytte och lagom med fågel. Å inte minst fantastiska hundar och hundförare.

Jag är så stolt över att vi rodde detta i hamn och jag vill tacka alla som på något sätt bidragit till att jubileumshelgen med mästerskapsprovet 2016 blev en succé. Jag kan inte nog tacka alla våra sponsorer som skänkt fantastiska priser; vinnaren får bland annat en dags pürschjakt på dovhjort på Maltesholms Slott, foder från Kingsmoor, presentkort på Jakt- och Friluftsgården, kläder från Need for Tweed, dummies från Dummie.se, vandringspriser i mängder och ännu flera priser….

Mästerskap JRK 2016Jag vill rikta ett alldeles särskilt tack till alla er som arbetat ute i kulisserna med mästerskapet: fixat fram mat, kaffe, luncher, diskat, plockat iordning, middagar, priser, ordnat med prisbord, diplom, hämtat och lämnat domare, hämtat upp och lämnat ut priser, gått igenom markkartor och terräng,  fixat fram viltet så att det var på rätt plats vid rätt tidpunkt – ja jag har säkert missat något – för mycket är det som inte märks när det väl klaffar!

Till alla funktionärer som burit harar genom kilometerlånga betfält, hållit koll på alla startande och publik, parkeringsvakter och provledning, spanielförare och stopprar och klappare – STORT TACK. Det är ni som får sådana här arrangemang att gå runt.

Till Eminent Holding och Jan Wiberg som sponsrade varsin dag av årets mästerskapsprov – TUSEN TACK!

Av allas nöjda miner och glada tillrop under luncher och lördagskvällens jubileumsmiddag på Anderslövs Gästis och inte så här ”dagens efter” är jag mäkta glad över att det inte bara är jag som tycker att helgen varit en succé. Det gav mersmak, inte bar för oss utan även för en hel del nya medlemmar som redan börjat strömma in.

Varmt välkomna till en klubb som präglas av respekt för varandra och för jakten och inte minst för våra hundar och deras framtid.

Er ordförande

Håkan Hansson

 


Domare: Mark Demaine (UK) Lee Hartis (UK) Henrik Möller (DK) Jörgen Lycik (DK)
Hundar till start: 22 st
Hundar till pris: 2 st

1e pris och därmed SFTCH

Timberline Benji The Bodyman
Svart labrador hane född 2013
SJR reg nr: 20-0627-13
e:DKFTCH MPM 2010 Timberline Karoo Dessert
u: DKFTCH Bedgebrook Magic
Uppfödare :Janne Vendelbo / Kenneth Rajczyk
Ägare / förare : Stine Zachariassen

2e pris

Roekull Lowes Ockra
Gul labrador, tik född 2014
SJR reg nr: 25-0847-15
e: Jobeshill Olof
u: Roekull Inkas Lowa
Uppfödare: Ann-Kristin Nilsson
Ägare / förare: Martina Hansson