Working Test Vinnarklass

Klubbens andra Working Test Vinnarklass för året gick på marker utanför Kristianstad. Det var 15 ekipage som anmält sig men 4 stryktes pga löpning och andra krämpor.

Domarteamet bestod av två engelska domare, Robert Watson och Peter Scott, och två av våra egna domare, Bosse Nilsson och Nils-Olof Sandberg. 

Fömiddagspasset bestod av en walk up i betor som började med enkla markeringar vilka under förmiddagen blev allt längre och svårare. Även en och annan “hare” sköts, vilket betyder att hundarna får ett skott och riktning men ingen markering. Det ställer höga krav på dirigeringarna då det föregåtts av markeringar i andra riktningar. Lantbrukaren hade dessutom lyckats mycket bra med ogräsbekämpningen i betorna vilket försvårade det ytterligare för både förare och hundar att fixera och memorera nedslagsplatser.

Det blev terrängbyte och omgruppering inför eftermiddagspasset. Den nya terrängen bestod av en vacker kuperad betesmark i skogskanten med gärdsgårdar.

4 hundar hade fallit bort i betfältet så det var 7 hundar som sattes på ännu svårare uppgifter än vad betfältet bjöd på . Först blev det en drive med mycket närgångna dummies som följdes av två mycket långa och svåra dirigeringar. Hundarna hade speciellt stora svårigheter att ta sig till rätt område för den andra dirigeringen. Inför sista och 3:dje dirigeringen återstod 4 ekipage och det började märkas att solen och värmen gjorde  att det var svårt att hålla koncentrationen men alla lyckades ta hem var sin apport även här. Inför sista markeringen skulle 3:an och 4:an skiljas åt (men det var bara domarna som visste det) därför stod 1:an och 2:an över sista markeringen. 

Susse Meurling med Svala av Sunnanvind korades till dagens bästa ekipage och premierades som 1:ste vinnare. Anna Jeppsson med Roekull Hellmer blev rankad som nr 2 och premierades som 3:dje vinnare. Pernilla Gustafsson med Räfthagens Sivan rankad som nr 3 och och premierades som 4:de vinnare och Karin Oredsson med Grey Partridge Black Silk rankades som nr.4 och premierades med en utmärkelse.

Ett stort tack till ALLA som möjliggjort denna WT.

Mvh

Ann-Kristin