Juni 2010


Klubbmedlemmar!

Vi har en spännande säsong framför oss med olika kurser och prov under våren och sommaren. Som redan har framgått på vår hemsida har den ”danske engelskmannen” Henrik Vilendal accepterat att komma hit även i år för att hålla kurs under ett veckoslut i maj månad. Om ni inte fick tillfälle att deltaga förra året så får ni absolut inte missa detta tillfälle!

När det gäller vår provverksamhet är Markprovsutskottet redan igång med att planera vårens och sommarens prov. Så snart provdatumen är färdiga kommer de att läggas ut på hemsidan. Apropå prov så har höstens markprovssäsong precis avslutats. Om den kan sägas att vi har haft många anmälningar och flera hundar som lyckats mycket väl, både i öppen klass och i vinnarklass. Detta bådar mycket gott inför framtiden. En som lyckades särskilt väl under den gångna säsongen är Susanne Meurling från Eljaröd, som med Svala av Sunnanvind (Gissa) blev utsedd till förste vinnare vid höstens två första vinnarklassprov och därmed Svensk Fieldtrial Champion (SFTCh). Hon fortsatte sedan sina framgångar med att bli förste vinnare och tillika Svensk Markprovsmästare 2009 vid vårt mästerskap som avhölls på Toppeladugård en vintrig och iskall dag i januari i år. En imponerande och svårslagen bedrift som jag är övertygad om kommer att fungera inspirerande för alla oss andra under den kommande säsongen.

Avslutningsvis vill jag passa på att rikta ett mycket stort TACK till alla ni som i klubbens utskott, styrelser eller som funktionärer vid våra klubbarrangemang; ni gör en jätteinsats! Ert arbete är helt avgörande för att klubben ska kunna bedriva sin verksamhet.

Även om det är otäckt många minusgrader ute när jag skriver detta, känns det ändå som att man kan skönja våren och starten av en ny spännande säsong.

Väl mött!!

PG

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *